Een lastige naam.

Op 9 Maart 1970 werd onze jongste zoon Jan(blz.309 NP) geboren. In mijn opleidingskliniek( Utrechtse Universiteitsvrouwen kliniek o.l.v. Prof.Dr W.P.PLate) was het geen gewoonte dat de assistenten in opleiding bij hun echtgenoten de bevalling deden ; dit moest gebeuren door de opleiders!
1 September 1969 vestigde ik me als vrouwenarts in Almelo; de aanstaande bevalling bij mijn vrouw mocht ik nu echt zelf doen!
Christy beviel op 9 Maart 1970 moeiteloos van een gezonde zoon van acht pond. De bevalling vond plaats in een weekend dat ik dienst had, een druk weekend : Jan was de laatste van de tien bevallingen ,die ik dat weekend deed.
De volgende dag moest ik het kind aangeven bij de burgerlijke stand. Voor het  aangifteloket stond een lange rij jonge vaders: allen om hun dat weekend geboren kind aan te geven. Het was toen nog de gewoonte dat bij de aangifte de naam van degene , die de bevalling geleid had te vermelden. Zo ook bij de eerste jonge vader in de rij; ik hoorde de ambtenaar hem  vragen wie de bevalling had gedaan.
Antwoord: die man had een  zo lastige naam dat, hij dat niet meer wist; maar als U het perse wilt weten, dan moet U het hem zelf maar vragen: het is die lange vent  die achter in de rij staat .

door Ruud Snethlage (Almelo), maart 2014